Weight Gainer - Wat is het en wat doet het?

Een weight gainer doet eigenlijk precies wat de naam zegt, het helpt namelijk bij het aankomen in gewicht. Veel mensen denken dat een weight gainer en een whey shake hetzelfde zijn. Dit is alleen totaal niet zo en het verschil ertussen is zeer belangrijk om te weten. Een weight gainer is namelijk niet voor iedereen! Een eiwitshake is een aanvulling op je voeding met het voornaamste doel om de eiwitinname te verhogen. Een weight gainer daarentegen bevat ook een hoge dosis eiwitten maar nog meer koolhydraten waardoor de calorieën per dosering veel hoger liggen dan een normale eiwit shake. Een normale dosering whey ligt tussen de 100-150 calorieën terwijl een dosering weight gainer wel tot de 1000 calorieën op kan lopen!

Waarom zou je een Weight Gainer nemen?
Om meer spieren te krijgen en sterker te worden moet je naast hard trainen ook de juiste voeding binnen krijgen. Zonder de juiste bouwstenen kan je lichaam ook geen nieuwe spieren aanmaken en kun je dus ook niet groeien. Om voldoende bouwstenen in je lichaam te hebben zal je in een calorieoverschot moeten zitten. Dit betekent dat je meer calorieën per dag inneemt dan dat je lichaam gebruikt. Hierdoor houdt je dus calorieën over die gebruikt kunnen worden als bouwstenen voor je nieuwe spieren. Nu zou je over een dag gewoon meer kunnen eten om in een calorieoverschot te komen maar niet voor iedereen is dit haalbaar. Ieder lichaam is natuurlijk anders wat ook betekent dat de één een snelle stofwisseling heeft en de ander een slome. Je stofwisseling, ook wel metabolisme genoemd, is het proces waarbij je lichaam voedsel afbreekt en het omzet in energie. Hoe sneller je stofwisseling hoe sneller je dus calorieën verbrand. Voor mensen met een enorm hoge stofwisseling kan het dus moeilijk zijn om aan te komen in gewicht omdat ze snel hun calorie inname verbrand hebben en dus geen bouwstoffen meer overhouden om te groeien. Deze mensen moeten dus enorm veel meer calorieën innemen waardoor het lastig wordt om dit elke dag te eten. Voor deze mensen is het nemen van een weight gainer een goede optie omdat zij op deze manier makkelijk en snel veel calorieën binnen kunnen krijgen. Voor mensen met een lage stofwisseling en dus snel aankomen in gewicht is het niet direct aan te raden om weight gainer te gebruiken omdat deze eerder te snel over hun calorie inname heen gaan en hierdoor meer vet dan spieren aankomen.

Conclusie
Wil je aankomen in gewicht en meer spieren opbouwen, maar heb je moeite met je calorie doel te bereiken? Dan kan een Weight Gainer jouw ideale oplossing zijn. Mix een scoop met wat melk of water, of andere voeding als noten en fruit en je hebt binnen een minuut een goede caloriebom. Pas wel op met het nemen van de weight gainer als je makkelijk aankomt in gewicht omdat je sneller vet dan spieren erbij krijgt.

In het kort
Om aan te komen in spieren en gewicht zal je in een calorieoverschot moeten zitten. Dit houdt simpel gezegd in dat je meer calorieën inneemt op een dag dan dat je lichaam nodig heeft. Hierdoor houdt je genoeg bouwstenen over voor je lichaam om nieuwe spieren mee op te bouwen. Voor sommigen is het innemen van zoveel calorieën op een dag best een obstakel, bijvoorbeeld voor mensen met een snelle stofwisseling. Dit houdt in dat je lichaam snel je voedsel afbreekt en omzet in energie waardoor je dus sneller door je calorieën heen bent en minder overhoudt om mee te bouwen. Dan kan het nemen van weight gainer een goede oplossing zijn. Met 2 scheppen Weight Gainer heb je al snel meer 500 calorieën binnen wat het bereiken van je calorieën doel makkelijker maakt. Voor mensen die snel aankomen in gewicht is het verstandig om goed op te letten met het gebruik van weight gainer omdat je snel meer aankomt in vet dan in spieren wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.

RELATED ARTICLES